navigation icon close icon
navigation icon

Erfpacht afkopen in Amsterdam is niet altijd voordelig

Met een erfpacht analyserapport loopt de consument geen onnodige financiële risico’s.

Wij kunnen ons voorstellen dat u met de vraag zit of het overstappen van voortdurende naar eeuwigdurende erfpacht in uw situatie een verstandige keuze is. De beantwoording van deze vraag kent veel aspecten zoals;

  • Hoe lang denkt u uw huidige woning nog te bezitten? (heeft u verhuisplannen?)
  • Wanneer loopt uw huidige erfpacht tijdvak af?
  • Welke Algemene Bepalingen gelden er voor u?
  • En misschien wel de belangrijkste; welke grondslagen heeft de gemeente gehanteerd bij de berekening van uw overstap aanbieding? (denk daarbij aan de WOZ waarde en de buurtstraatquote; hoe ‘beter’ de wijk, hoe hoger deze uitvalt)

Naast de ‘harde cijfers’ kunnen voor u wellicht ook meer ‘zachtere argumenten’ van belang zijn zoals de zekerheid (niet meer afhankelijk zijn van ontwikkelingen) die u met een overstap verkrijgt.

Wij kunnen u een erfpachtadvies geven dat specifiek op uw situatie en woning is geënt. Aan dit advies zijn kosten verbonden maar u krijgt daarmee een goed beeld of overstappen in uw situatie een verstandige keuze is (en bedenk daarbij dat overstappen niet altijd een verstandige keuze is).

Klik hier voor een voorbeeldrapport erfpachtadvies. Neem contact met ons op voor een erfpachtadvies.

Ontvang meer informatie

Kies een hypotheekadviseur voor advies

Wij brengen u graag in contact met een adviseur naar uw keuze. Klik op één van de onderstaande adviseurs en vul eenvoudig en snel een contact formulier in.