navigation icon close icon
navigation icon

Notaris

Om de erfpacht daadwerkelijk af te kopen heeft u een Amsterdamse notaris nodig. Wij hebben in een samenwerkingsverband een speciale goedkope dienst opgezet waarbij we een akte snel en goedkoop kunnen leveren.

Notaris afkoop erfpacht

De afkoper van de erfpacht betaalt de kosten van de notaris. Dus heeft de koper ook het recht de notaris te kiezen. Daarbij heeft de gemeente Amsterdam bepaald dat u de erfpacht alleen kunt afkopen bij een Amsterdamse notaris.


Vaak zal er voor het afkopen van de erfpacht geen nieuwe hypotheekakte nodig zijn. Er zijn dan 2 tarieven:


  1. afkopen erfpacht en/of overstappen naar eeuwigdurende erfpacht: € 655,- inclusief btw.
  2. afkopen erfpacht en/of overstappen mét nieuwe hypotheekakte: € 1.140,- inclusief btw.

Als u interesse heeft om van deze notaris service gebruik te maken, laat dan uw gegevens achter


En als u vragen heeft, dan beantwoorden wij deze graag. En zodra uw vragen beantwoord zijn, geven we u een definitieve prijs.

Afkoop erfpacht

In Amsterdam bestaat de mogelijkheid om uw erfpacht af te kopen. In plaats van de jaarlijkse canon (soort huur) kunt u dan een bedrag in één keer betalen. Deze afkoop voor altijd, of eeuwige afkoop, levert u zekerheid en soms een financieel voordeel. De canon kan periodiek herzien worden. Het voordeel dat de gemeente nu biedt is dat ze afkoop wil baseren op de WOZ waarde van 2014. Door de sterk gestegen woningprijzen in Amsterdam is dat voordeliger.

Vastleggen Canon

De andere optie is dat u de erfpacht niet afkoopt, maar wel vastlegt. U kiest dan voor eeuwigdurende erfpacht. Met eeuwigdurende erfpacht bent u van de periodieke verhoging af.

Parkeerplaats

Let erop dat wijziging (afkopen en/of overstappen van de erfpacht) van een parkeerplaats alleen kan in combinatie met afkopen/overstappen van het huis of appartement. Neem met ons contact op als hier vragen of heeft of als u hiervoor een notaris offerte wilt ontvangen.

Ontvang meer informatie

Kies een hypotheekadviseur voor advies

Wij brengen u graag in contact met een adviseur naar uw keuze. Klik op één van de onderstaande adviseurs en vul eenvoudig en snel een contact formulier in.